2017. július 3., hétfő

1 éves születésnapját ünnepelte a Selfness Hotel Vadvirág


Újjászületésének egy éves születésnapját ünnepelte 2017. 07. 01-én egy színvonalas rendezvénysorozattal Magyarország legoptimistább szállodája, a Selfness Hotel**** Vadvirág Mátraszentimrén. A Mátra ikonikus szálláshelyének tiszteletére rendezett programok között tűztáncoltatás, éjszakai kalandtúra, Csipeszgaléria és Land Art túra is megtalálható volt.

Az egykori Felcser panzió selfness szállodaként tért vissza 2016. 07. 01-én 

Bár szombat reggel szürke, szomorkás arcát mutatta az idő, ez mégsem jelentett problémát a rendezvény tökéletes kiteljesülésében, ugyanis a szálloda személyzete is nagyon jól tudja, hogy a Mátrában percek alatt változhat időjárás - ez most sem volt másképp. A délelőtt szürke óráinak perceit is bearanyozták a Selfness Hotel Vadvirág borozójában berendezett Csipeszgaléria által nyújtott élmények. A rendhagyó galéria a szálloda sokéves múltját mutatja be. A déli harangszó elmúltával felszakadozott a felhőzet és a sötétség utat engedett a fénynek, így kora délután már el is kezdődhettek a szabadtéri gyermekprogramok. A szálloda melletti nagy parkolóban a vállalkozó szelleműek kresz-pályán szlalomozhattak végig kerékpárjukkal, a főúton pedig az igazoltatás fortélyaiba kóstolhattak bele a gyerekek - persze mindezt rendőri felügyelettel.


Részlet a Csipeszgalériából 

Sokan szerették a kresz-pályát

A vidám nappali programok végeztével hamarosan alkonyodni kezdett, majd a lemenő Nap fényétől vöröses felhők tánca után leszállt az éjjel a Mátrára és a felhők helyett valaki mások táncoltak a Vadvirág főbejárata előtt: a Sárkánylányok. A Debrecenből érkezett tűzzsonglőr csapat félórás tűztáncával valóságosan lenyűgözte a nagyszámú közönséget, amely a szálloda főlépcsőjéről csodálta a műsort. A program végére - a vigadalom hangját s a tapsvihart meghallva - megérkeztek a Mátraaljai Betyárok is, akik szokásukhoz híven puskával, ostorral és próbatételekkel "ejtették foglyul" a mit sem sejtő, ártatlan nézőközönséget.


A Sárkánylányok műsora 


Sikerül kiállni a próbákat? 

A betyárok próbatételeinek sikeres teljesítése után következett az I  Mátra történetének egyik legkalandosabb túrája, az Ágasvári csúcshódítás. Éjszakai túránk alkalmával a Mátra talán legjellegzetesebb hegycsúcsát, a 789 m magas Ágasvárat másztuk meg. Kalandtúránk legkomolyabb kihívását, a csúcshódítást minden résztvevő példaértékűen teljesítette. A kalandozás alkalmával szokásinkhoz híven megismerkedtünk a Mátra gazdag legendavilágával, geológiai és természeti érdekességekkel, az élővilág tudnivalóival, sőt, még a napkeltének fénysugarait is láthattuk - mindezt szeretetben, vidámságban.

A csúcshódító csapat Demecs Norbi túravezetővel 

Vasárnap ismét egy exkluzív program debütált a Felső-Mátrában: a Selfness Hotel Vadvirággal közös szervezésben indítottuk első Land Art - "Hagyj egy mosolyt az erdőben!" túránkat. A Land Art lényege, hogy a természet alapanyagait felhasználva alkossunk valamit a túrautak mentén, hogy a következő erdőjárók arcára mosolyt csalhassunk a motívumokkal, egyszerű, de szívmelengető apróságokkal. A túrát rendszeresíteni fogjuk, következő alkalommal július 29-én, a szálloda Flóra-napi hétvégéje alkalmából kreatívkodhatnak velünk a természet szerelmesei.


A művészek......és műalkotásaik.

Köszönjük a Selfness Hotel**** Vadvirágnak a felejthetetlen élményekben gazdag, színvonalas rendezvényt, a továbbiakban is ilyen nagy lelkesedést, önzetlen vendégszeretetet, optimizmussal teli napokat, sok-sok vendéget kívánunk! Készült: 2017. 07. 03.
Írta: Demecs Norbi - Az I Mátra vezetője
Fotók: Kápolnai Nagy Ágnes és Demecs Norbi ©Facebook: Mátra ...minden a természetben születik!
E-mail: ilovematra.ilovehungary@gmail.com
Facebook csoport: Mátra  - még családiasabb hangulatban a Mátra rajongók!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése