2017. július 15., szombat

Kalandtúrák hétvégéje jön

Kedves Mátra rajongók!

Mozgalmas hétvégével készülünk Nektek. "Kalandtúrák hétvégéje" (2017. 07. 21-23.) címet viselő három napos programsorozatunkra sok szeretettel várjuk a Mátra és a természet szerelmeseit, akik fáklyás túrán, elfeledett legendákat felkutató kalandtúrán, kilátólátogatással egybekötött éjszakai kalandozáson és Nordic Walking túrán vehetnek részt. Mozogjunk együtt, irány a Mátra!


Izgalmas hétvége várja a Mátrába érkezőket 

Péntek este egy fáklyás túrával indítjuk a mozgalmas hétvégét. A program 20.30-kor kezdődik Mátraszentimrén, a Selfness Hotel**** Vadvirág előtt. A fáklyákat -korlátozott számban- a szálloda biztosítja a túrázók számára. A rövid felső-mátrai túra alkalmával fáklyafénynél ismerkedünk meg helyi népszokásokkal, legendákkal és hiedelmekkel, ikonikus mátrai helyszínekkel és kilátópontokkal. Részletes információk a Fáklyás túra a Felső-Mátrában hivatalos eseményben olvashatóak.


Fáklyás túra a Felső-Mátrában 

Szombaton egy izgalmakkal és rejtélyekkel teli kalandtúrával folytatódik a hétvége. "Dajkamese vagy valóság?" - már maga a cím is erősen elgondolkodtató kérdést taglal, de vajon mivel kapcsolatban? A Felső-Mátra és a Nyugati-Mátra találkozásnál haladó túránk alkalmával a térség szóbeszédeit, legendáit és hiedelmeit helyezzük előtérbe: szó lesz majd régi népszokásokról és mesterségekről, Newton törvényeiről, várakról és erődrendszerekről, boszorkány-rituálékról, megmagyarázhatatlan energiamezőkről és a titokzatos Szuperkockáról is. A túrára 9.50-kor várjuk a résztvevőket Mátraszentistvánon, a Vidróczki-csárda előtt. A programmal kapcsolatban további információk az alábbi hivatalos eseményben érhetőek el:
Dajkamese vagy valóság? kalandtúra a Szuperkocka nyomában


Nemcsak a legendák, a terepviszonyok is kalandossá teszik a szombati túrát 

Szombat este egy exkluzív kalandtúra következik. Magdolna éjszakáján a Felső-Mátra magashegyi bükkfákkal borított hegyoldalait járjuk be, kilátópontokat, csillagfényes tisztásokat, ismert épületeket látogatunk meg. A Galyatető Turistacentrum jóvoltából megnyílnak előttünk a Galya-kilátó, más néven a Péter-hegyese-kilátó kapui, így nem mindennapi élményben részesülhetünk: 1000 méter magasból tekinthetnek le a Mátraalján elterülő települések lámpásaira.
Az éjszakai kalandtúra 20.50-kor indul Mátraszentimréről, a Selfness Hotel**** Vadvirág elől, a részvételhez elemlámpa szükséges. Bővebb információk itt olvashatóak: Magdolna éjszakája a Mátrában


Túrázók lámpái világítják be az éjjeli erdőt 


A Galya-kilátó esti fényei 

Vasárnap egy Nordic Walking túrával zárjuk a tartalmas hétvégét. A Felső-Mátra fennsíkjain haladó túrán a Nordic Walking sporteszközt használjuk, mely kiválóan segít az állóképesség növelésében, koordinálja az izmainkat és a helyes testtartást, növeli a tűrőképességet, nem mellesleg különleges, vidám hangulatot kölcsönöz az egész eseménynek. A túrán a Mátra Jövője Turisztikai Egyesület által Nordic sporteszköz bérlésére is van lehetőség, előzetes jelentkezés alapján. Aki rendelkezik saját eszközpárral, kérjük hozza magával! A minden megmozgató kalandos túra vasárnap 10.50-kor indul a Selfness Hotel**** Vadvirág elől. Eszközbérlés és további információk:
Nordic Walking túra a Felső-Mátrában 

Sok szeretik a Nordic Walking túrákat is 

Nagyon sok szeretettel várunk Mindenkit a Mátrában, éljünk át együtt felejthetetlen élményeket a Varázshegyek között!

Írta: Demecs Norbi
Fotók: Demecs Norbi és I ♥ Mátra archívum ©
Kapcsolat
Faceook: I ♥ Mátra - a Mátra legnagyobb online közössége
Csoport: I ♥ Mátra - Még családiasabb hangulatban a Mátra rajongók!
E-mail: ilovematra.ilovehungary@gmail.com

Túráinkat a Selfness Hotel**** Vadvirág, a Mátra Jövője Turisztikai Egyesület és a Galyatető Turistacentrum támogatja.

 
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése